Film
Zondag / Meltemi / 10.45

Toetnoasteki!

De Opex is een wijk in verandering. Steeds meer cafés en winkels verdwijnen en ook de krantenwinkel van Jef sluit binnenkort zijn deuren. Dit tot groot ongenoegen van de vaste klanten. Tegelijkertijd zijn er de laatste jaren ook veel nieuwkomers in de wijk komen wonen en ook daar hebben veel inwoners het moeilijk mee. Eén van die nieuwkomers is Zozan, een Syrische vrouw die als poetsvrouw werkt in de winkel van Jef…”

’Toetnoasteki!’ is een productie van kleinVerhaal. In september 2018 startten ze in de Vuurtorenwijk (“Den Opex” in de volksmond) met de voorbereidingen van hun nieuwe kortfilm. Regisseur Nicolas Daenens en scenariste An De Gruyter schreven samen met een 25tal buurtbewoners een scenario gebaseerd op de verhalen die ze in den Opex te horen kregen. De buurtbewoners spelen zelf ook de hoofdrol in de film.

Productie: kleinVerhaal vzw (www.kleinverhaal.be)
Regie: Nicolas Daenens / Scenario: Nicolas Daenens & An De Gruyter / Regie-assistent: Peter Ghesquiere / DOP: Johan Stoefs / Muziek: Tuur Florizoone / Geluid: Gedeon De Pauw / Art director: Stijn Verhoeven / Licht: Steven Allebosch / Kostuum: Jacinta Agten
Met de steun van de stad Oostende, de Vlaamse Overheid, Oever, Hefboom, De Nationale Loterij, De Gelukkige Haard en Filmloket Oostende.

Acteurs: de wijkbewoners van Den Opex, Jef Van Moeffaert, Zozan Hoshi, Ahmad Alsalman, Georges Lambrecht, Danny Desport, John Deley, Mireille Coucke, Aziz Mahmoodzada, Mahrouf Ahmadi, Marie Masuy, Monica Makarova, Mila Yurchyshyna, Marc Degraeve, Irina Costescu, Roxanne Costescu, Babette Leliaert, Anthony Leliaert, Gracienne Faut, Lilianne De Wispelaere, Jean-Marie Bolle, Kenneth Pots, Chris Van Herreweghe, Sam Vandamme, Daniëlle Slap, Pierre Thiry, Shanti Henderyck, Ingrid De Vestele, Sifa Hanicoglu, Sarah Devos, Sebastian De Waele.

Gesproken taal: Oostends
Ondertiteling: Nederlands
Lengte: 41 min.