muziek
Zondag / Main Stage / 14.00

Leïla Huissoud

Op de leeftijd dat jongeren dromen van rockgroepen, poptrio’s, Engelse liedjes en gevulde stadia, koos Leïla Huissoud voor Franse teksten en liederen. Bladzijden vol zwarte geschiedenissen, situaties en emoties. Deze liederen met afgemeten woorden en geraffineerde werkwoorden, heeft zij altijd alleen voorgedragen, enkel begeleid door haar gitaar. 
De heuvels van de Nord-Dauphiné waren haar geboorteplaats, maar zij verkoos Straatsburg om zich verder te ontplooien. Eerst omwille van studentikoze redenen, maar later vooral om haar composities voor te stellen aan het straatpubliek, dat minuten lang kon luisteren naar straatartiesten, maar ook kon voorbijgaan zonder een blik of een luisterend oor. Dat experiment begon in augustus 2013 en verschillende ontmoetingen later vinden we haar in The Voice 2014.
Tussen de straten van Straatsburg en de TV-podia liggen slechts enkele maanden.
Enkele dichte vrienden oordeelden dat zij daar haar ziel verkocht aan de artistieke duivel, maar zij meende dat het voor haar een nieuwe etappe was om vooruit te komen. Zonder als eerste uit de wedstrijd te komen, verliet zij toch de uitzending met een lijst van data voor concerten, zoals de mythische planken van het Olympiastadion, en vooral de mogelijkheid om te werken met een primus. Uit die ervaring haalde zij voordeel om enkele trapjes hoger te klimmen en een zuiverder beeld te krijgen van de te volgen weg. Het podium blijft de plaats waar men niet vals kan spelen, waar men de broosheid niet kan veinzen, waar men zich niet kan herpakken. 
Begeleid door Kevin Fauchet, aan wie zij gitaar, harmonica en piano heeft toevertrouwd, heeft Leïla Huissoud L’Ombre bedacht en gerealiseerd, haar eerste album. Natuurlijk live opgenomen. Het album weerspiegelt haar dagelijkse leven, haar snerpende humor en haar wrede, onmogelijke liefdesgeschiedenissen, in een intieme en hartverwarmende akoestische atmosfeer, waarin elke zucht, elke fluistering met nauwkeurigheid en echtheid merkbaar zijn.
Wij zijn heel blij deze Franse artieste te kunnen aankondigen!! Leïla Huissoud begon haar muzikale carrière als straatmuzikant, altijd begeleid door haar gitaar. Na deelname aan een wedstrijd, kwam zij in The Voice. Van toen af was zij nooit ver van één of ander Frans podium. En in september komt zij naar ManiFiesta.