muziek
Zondag / Main Stage - Indoor / 17.00

Hooverphonic

Na vorige uitverkochte tournees komt Hooverphonic in 2017 terug naar de Belgische concertzalen, bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en de intrigerende, karaktervolle stemmen van Pieter Peirsman, Kimberly Dhondt en Nina Sampermans. De set zal opgebouwd worden uit nieuwe én oude hits, de laatste soms dicht aanleunend bij het origineel of in een totaal ander jasje gestoken.

Hooverphonic bestaat twintig jaar, en dat werd gevierd met de release van hun negende studioalbum ‘In Wonderland’: een collectie singles met meerdere vocalisten met o.a. Emilie Satt (Badaboum), Janie Price aka Bird (I Like The Way I Dance), Felix Howard, Litlo Tinz, Christa Jerôme, Tjeerd Bomhof, enz. De eerste single uit dat album, ‘Badaboum’, steeg na release meteen naar de top van de charts en stond gedurende vijf weken op #1 in de nationale airplay charts. Een maand na de release van ‘In Wonderland’ kregen Alex Callier en Raymond Geerts een Dubbele Gouden Plaat voor het album én de single! Ook de nieuwe singles ‘I Like The Way I Dance’, ‘Hiding in a Song’ en nu ook ‘You’ werden intussen goed opgepikt en stijgen door in de nationale charts. In de twee decennia van haar bestaan verwerft Hooverphonic zich een legendarische status in eigen land.

In België is de groep niet alleen een gekoesterd muzikaal instituur, maar ook al twintig jaar een ware hitmachine. De recensies van hun uitverkochte concerten in Ancienne Belgique, De Roma en Capitole Gent waren dan ook razend positief: “Hooverphonic was niet goed. Hooverphonic was niet heel goed. Hooverphonic was fantastisch. Wie twijfelt om (naar een volgend concert) te gaan, mag daar nu mee ophouden. Ga, of u krijgt er spijt van.” Gazet Van Antwerpen “De nieuwe Hooverphonic speelde een dijk van een concert. De staande ovatie kon – terecht – niet uitblijven.” DaMusic