muziek
Zondag / Main Stage - Indoor / 13.45

Beverly Jo Scott

Beverly Jo Scott, een uitzonderlijke stem, een talentvolle singer-songwriter en een niet alledaagse show-woman.
Geboren in Alabama, het diepe Zuiden van de VS, besluit Beverly Jo Scott na haar kinderjaren doorgebracht te hebben op het ritme van blues, gospel, country en rock al heel vroeg Amerika te doorkruisen.
Eeuwig onderweg belandt zij na veelbewogen jaren uiteindelijk in Europa en in België. 
Aanvankelijk als straatmuzikante zingt ze later in talrijke bars en clubs en al heel snel zorgt de sensualiteit van haar gevoelige stemgeluid ervoor dat ze een van de meest gegeerde “backing vocalisten” op het Oude Continent wordt. Ondertussen start ze ook een solocarrière (6 studioalbums studio, 3 live-albums en 2 dvd).
Daarnaast werkte BJ ook zeer geregeld samen met andere artiesten, zoals Maurane, Paul Personne, Cabrel, Bertignac, Souchon, Lavilliers, Axel Bauer, Higelin, Zap Mama, Toots Tielmans, Elliot Murphy, Niagara, Eddy Mitchell, Deep Forest, Chamfort, Sam Moore, Matmatah, Typh Barrow, Black Box Revelation, TriggerFinger … en last but not least het befaamde duo met ARNO: “Jean Baltazaarrr”.

Op tournée met 4 verschillende shows, de B.J. Scott “band”, Planet Janis (eerbetoon aan Janis Joplin), Swamp Cabaret en Satin Dolls (eerbetoon aan Billie Holiday, Nina Simone en de grote vrouwelijke blues en jazz-stemmen), vinden we Beverly Jo ook terug als emblematische coach in het 6e seizoen van The Voice België.

In 2015 schrijft B.J. het nummer Rhythm Inside, gecomponeerd en vertolkt door Loïc Nottet, haar finalist van seizoen 4 van The Voice. Dit nummer zal België vertegenwoordigen op het Eurosongfestival, waar het de 4e plaats wegkaapt, terechtkomt in de hitparades van een vijftiental landen, met een gouden plaat in Zweden, en platina in België …
Sinds 5 jaar verzorgt Beverly Jo ook de uitzending “BJ's Sunday Brunch”, een wekelijkse ‘carte blanche’ op de Franstalige radio, Classic 21.