Welkom op FoxFiesta!

Vorig jaar kon je er niet naast kijken, op het hoofdpodium, tijdens het centraal moment, op de weide, bij de pioniers, in hun tent,... overal doken de gemotiveerde leden van RedFox, de nieuwe jongerenbeweging van de PVDA, op. Met hun coole RedFox-petten, hun spiksplinternieuwe logo, en hun enorme enthousiasme waren ze overal te zien. Maar wie zijn die rode vosjes eigenlijk?

What The Fox?

RedFox is de jongerenbeweging van de PVDA, voor jongeren van 14 tot 18 jaar. Alle jongeren die de wereld beter willen begrijpen om deze te kunnen veranderen, zijn welkom in onze tent, om de wonderlijke RedFox-wereld te ontdekken. Je huidskleur, je voorkeuren, je religie of je look maken niet uit, iedereen is welkom!
De animatoren van RedFox staan tweewekelijks klaar om hun leden een toffe activiteit te bezorgen. Bovendien trekken we jaarlijks ook met een 100-tal enthousiaste jongeren op paaskamp. Op deze activiteiten wordt er van alles gedaan met wat de jongeren belangrijk vinden om van hun stad een betere stad te maken. Want RedFox is ervan overtuigd dat er veel potentieel in jongeren zit. Meer zelfs, jongeren kunnen écht verandering teweeg brengen. 

RedFox is voorlopig actief in Brussel, Luik en Antwerpen, maar binnenkort zullen er ook nieuwe actieve RedFoxers zijn in de rest van het land.

FoxFiesta

De coolste plaats op ManiFiesta zal natuurlijk ook de Redfox zone zijn! 
Met hun grote tent recht voor het podium, zul je ze gemakkelijk terugvinden. Je zal er kunnen chillen op het terras, in de strandstoeltjes. Er zal zelfs een zwembadje zijn voor je vermoeide voeten in te laten rusten na al dat dansen!
In de tent zul je verschillende revolutionairen kunnen ontdekken die streden voor een betere maatschappij. Gedurende heel het festival kun je bij RedFox op de foto gaan met je vrienden en nadien krijg je die polaroid foto gratis mee naar huis. Ecologisch zijn we bij RedFox ook, want je vuilnis kun je gooien in onze Trump-vuilbak.

Zaterdag voorzien de animatoren een hoop RedFox games: Speel “Wie is het?” met bekende revolutionairen, win zeeslag tegen Theo Francken, leer elkaars mening kennen via touwtje-trek of doe mee aan een reuzen-twister die wel eens heel nat zou kunnen eindigen.‘S avonds bewijst RedFox met hun Open Mic aan ManiFiesta dat jongeren een hoop talenten hebben.
Zondag kun je er zelf je eigen RedFox tote-bag komen maken. ManiFiesta afsluiten, zal, à la RedFox, in schoonheid gebeuren. RedFox zal van haar tent naar het Centraal Moment trekken in een heuse parade. 

Ambitieus project

RedFox doet dit jaar mee aan een ambitieus project: Ze willen 10.000 jongeren hun mening vragen over belangrijke jongerenthema’s, zodat ze écht weten wat er onder jongeren leeft. 

Kom op ManiFiesta mee deze golf in gang zetten!