Yang Yao

Yang Yao is keynote speaker van het debat 'De nieuwe Zijderoutes: bedreiging of kans voor Europa?'

Hij is Cheung-Kong onderzoeker en Boya Chair professor bij het China Center for Economic Research (CCER) en de National School of Development (NSD), Peking University. Hij is momenteel directeur van de CCER, faculteitsvoorzitter van de NSD, leidend faculteitsvoorzitter van het Institute of South-South Cooperation and Development van de Peking University (ISSCAD). Yang Yao is ook hoofdredacteur van het eigen tijdschrift van de CCER, China Economic Quarterly. Hij doet vooral onderzoek naar de economische overgangsfasen en ontwikkeling in China. Yang Yao heeft meer dan honderd wetenschappelijke artikelen en boeken over de Chinese economie en instellingen geschreven, in binnen- en buitenland. Hij publiceert geregeld in magazines en kranten, onder andere Financial Times en Project Syndicate.

Aan Dr. Yao werd in 2008 en 2014 de Sun Yefang Award voor Economie toegekend, in 2008 en 2010 de Pu Shan Award voor Internationale Economie, en in 2008 de Zhang Peigang Award in Ontwikkelingseconomie. De studentenvereniging van de Peking University (PKU)riep hem uit tot Beste Docent in 2006 en de vereniging van gegradueerden tot Beste Adviseur in 2017.

Dr. Yao is Bachelor in aardrijkskunde (1986) en Master in economie (1989), graden behaald aan de Peking University. Hij heeft in 1996 gedoctoreerd in ontwikkelingseconomie aan de University of Wisconsin–Madison (VS).