Raoul Hedebouw

Raoul Hedebouw is nationaal woordvoerder en federaal parlementslid bij de PVDA.

Zoon van een staalarbeider en overtuigd vakbondsmilitant. In 1996 stond hij al aan het hoofd van — je moet het maar bedenken — CHE (Comité Herstalien Etudiant — Studentencomité van Herstal) en bezielde hij de scholierenstakingen tegen minister Michel Lebrun (PSC). Overdag -soms ook 's nachts- is hij Franstalig woordvoerder van de partij en verkozene in de Luikse gemeenteraad.

Hij is bioloog en volgt als gepassioneerd vogelliefhebber iedere herfst de vogeltrek. Als hij geen volk rond zich heeft, kwijnt hij weg. Wie in Luik passeert, vindt hem ofwel op een terrasje ofwel rond een groot bord spaghetti met zijn copains.

Bij uitgeverij Aden verscheen in 2013 het boek ‘Première à gauche’ (vrij vertaald: ‘eerste straat links’) , een diepgravend boek in interviewstijl met een politicus die het hart op de tong heeft en consequent de zijde van de werkende bevolking kiest. De klassieke strijdthema’s van de PVDA komen aan bod (gratis gezondheidszorg, fiscaliteit…), maar ook minder gekende punten, zoals de strijd voor het klimaat of de strijd tegen discriminatie.