Pablo Sepúlveda Allende

 

Pablo Sepúlveda Allende is de kleinzoon van Salvador Allende, voormalig socialistisch president van Chili. Deze werd vermoord tijdens de staatsgreep van Pinochet in 1973.

Op 11 september herdenken we 45 jaar staatsgreep in Chili. Pablo is niet alleen een zeer boeiende getuige van het neoliberaal beleid dat in Chili werd doorgevoerd sinds de staatsgreep, maar ook van de situatie in Venezuela.

Pablo werd geboren in Mexico in 1976, waar zijn familie in politiek ballingschap leeft. Hij keerde in 1991 terug naar Chili om zijn middelbare school af te maken. Hierna trok hij naar Cuba om geneeskunde te studeren aan het ELAM, de Latijns-Amerikaanse school voor Geneeskunde, waarna hij naar Chili terugkeerde om als dokter aan de slag te gaan.

Vanaf 2009 verlegde hij zijn actieterrein naar Venezuela, waar hij actief was als arts in het “CDI Dr. Salvador Allende”, één van de vele medische missies opgezet door ex-president Chavez. Hij ging zowel in de steden als de afgelegen gebieden in de Amazonas werken. Op dit moment werkt hij als psycholoog in Caracas.

In samenwerking met