Haiyan Zhang

Dr. Haiyan Zhang is associate professor aan de NEOMA Business School en directeur van het NEOMA Confucius Institute for Business. Hij heeft een MA en een Ph.D. in Openbaar Beheer en Management van de Universiteit van Antwerpen. Zijn onderzoeksinteresses omvatten internationale bedrijfsactiviteiten van Chinese ondernemingen en Chinese firma’s in het buitenland, het management van internationale joint ventures in overgangseconomieën, hightech industriesteden in China, Chinees Foreign Direct Investment (FDI) in Europa, EU-China FDI betrekkingen, enz.

Hij heeft gepubliceerd in tijdschriften als Management International Review en heeft bijdragen geleverd aan boeken over FDI China en de internationalisering van Chinese multinationale ondernemingen. Hij heeft als allround adviseur gewerkt voor beroepsverenigingen, overheidsinstellingen en MNO’s. Hij adviseerde over Amerikaanse FDI in België, strategisch management van bilaterale samenwerking met Chinese lokale overheden, fusies en acquisities in China, enz.

Hij heeft vaker in EU-instellingen en denktanks deelgenomen aan debatten op hoog niveau over investeringen EU-China. Hij had interviews in vele Chinese, Belgische en internationale bladen, op radio en tv: People’s China, Trends, New York Times, China Radio International, Euro News, European Parliament TV, enz.