Raoul Hedebouw

Raoul Hedebouw

In december 2021 werd Raoul gekozen tot de nieuwe voorzitter van PVDA. Een zeer grote meerderheid van de 883 afgevaardigden die aanwezig waren op het Eenheidscongres van de PTB kozen hem als opvolger voor Peter Mertens. Zo wordt hij kapitein van een schip van meer dan 24.000 leden. De uitdaging is groot, de prioriteit wordt gelegd op de eenheid van het land, de arbeidersklasse en de jeugd.

Raoul komt uit een militante familie. Zijn vader was een staalarbeider en een toegewijd vakbondsactivist. Hetzelfde geldt voor zijn moeder, die in het bedrijf waar zij werkte verbeten strijd voerde. In 1996 stond Raoul al aan het hoofd van het CHE (Studentencomité van Herstal) en leidde hij stakingen van schoolkinderen tegen de hervormingen van de minister van Onderwijs, Michel Lebrun (PSC).

Zijn leven bracht hem vervolgens aan het hoofd van de Luikse afdeling van de PVDA. Enkele jaren later werd hij de nationaal woordvoerder van de partij.
Hij is gemeenteraadslid in Luik sinds 2012 en federaal volksvertegenwoordiger sinds 2014.

Raoul is bioloog van opleiding en een fervent ornitholoog. Maar hij is ook een “sociaal dier”. Als je door Luik rijdt, zal je hem vinden – als hij niet aan het werk is, natuurlijk! – op het terras van een café of in een restaurant, omringd door een paar vrienden.

Raoul is een man met een hart die zijn kant heeft gekozen, die van de mensen eerst, niet winst.