Peter Mertens

Peter Mertens is de algemeen secretaris van de PVDA. Hij is socioloog van opleiding en werkte na zijn studies in de haven van Gent. In mei 2019 werd hij vanuit de kieskring Antwerpen verkozen in het Federaal parlement. Peter is de architect van de partijvernieuwing van de PVDA sinds 2008.

Peter Mertens schreef in 2008 “Op Mensenmaat” en in 2011 de goed ontvangen bestseller “Hoe Durven Ze?“. Die politieke ‘thriller’ leverde hem de Prijs Jaap Kruithof 2012 op. In december 2016 verscheen “Graailand“. Over de graaicultuur, over het establishment, over de crisis. Maar evengoed over de New Kids in Town, over verzetscultuur, over herverdeling van rijkdom en arbeid en over de politiek van de hoop.

Tijdens de coronapandemie in 2020 schreef hij “Ze zijn ons vergeten”. Mertens ontwikkelt daarin de stelling dat “de werkende klasse het land recht houdt, niet de kletsende klasse.” Hij noemt het virus een klassenvirus dat de bestaande ongelijkheden vergroot. Het boek voerde de top 10 non-fictie aan en werd vertaald in het Frans, Duits, Spaans en Engels.

Neemt deel aan:

Stel je vragen aan Peter en Raoul

Studio Solidair
Zondag
11.30

Peter Mertens in gesprek met Elke Kahr

Debat
Zaterdag
13.00