Vakbondsstrijd tegen extreem-rechts in Europa

Wij leven in een steeds ongelijkere wereld waarin de reactionaire retoriek van het neofascisme en de opmars van extreem-rechts de democratie in gevaar brengen. Vakbonden zijn de tegenpool van fascisme.

Extreem-rechts gebruikt hoaxen en nepnieuws om de vakbonden te ondermijnen. Hun doel is duidelijk: burgers en werknemers de bescherming afpakken die vakbonden bieden. Aan extreem-rechts mag geen enkele ruimte van invloed of politieke macht worden gegeven.

Hun enige doel is het voortdurend ter discussie stellen van sociale dialoog en sociale akkoorden. Een reëel gevaar voor democratische, sociale arbeids- en burgerrechten. Een bedreiging voor de grondrechten van vele medemensen. Het is een complex verschijnsel dat zich wereldwijd voordoet, ook in Europa. Daarom moeten vakbonden de sterkst mogelijke verdedigingslinie ertegen vormen.

Debat met een internationaal panel : – Cristina Faciaben (CCOO, Internationaal Secretaris) – Manu Pineda (IU-PCE, lid van het Europees Parlement) – Felipe Van Keirsbilck (CNE, algemeen secretaris), te bevestigen Moderator: Enrique Carmona (CCOO, Europees coördinator)