Chile canta por la PAZ! – vredesconcert met Ana Tijoux en Panteras Negras

Ana Tijoux is een Frans-Chileense rapper. In Chili is ze een van de bekendste artiesten, maar ook internationaal brak ze door met o.a. een soundtrack voor de HBO serie Breaking Bad. Ana is geboren in Lille in 1977. Haar ouders vluchtten voor de dictatuur van Augusto Pinochet, wat een stempel heeft gedrukt op haar muzikale carrière en haar activisme. Als feministe en activiste stelt ze in haar teksten steevast sociale onrechtvaardigheden aan de kaak.

Intal nodigde haar uit samen met Christian El Pita Sanchez en Lalo Lb1 Meneses, originele leden van Panteras Negras, pioniers van de Chileense hiphopsccene uit één van de meest gemarginaliseerde wijken van Chili’s hoofdstad Santiago: Huamachuco

Met hun krachtige boodschap van sociaal verzet, van feministisch activisme, tegen onderdrukking en oorlog sluit Manifiesta haar festival af. Verwacht je aan een explosief vredesconcert met deze geëngageerde Chileens rappers voor de dekoloniseringsstrijd van de volkeren in het Zuiden, in solidariteit met Palestina en tegen álle oorlogen wereldwijd.

Deelnemers