Bezorgd over onze ouderenzorg

Ook na corona blijft de ouderenzorg in crisis. Personeelstekorten stapelen zich op en de prijzen blijven stijgen voor de bewoners. Meer dan ooit is er nood aan investeringen in een kwaliteitsvolle en betaalbare publieke ouderenzorg, maar het tegendeel is waar. Steeds meer woonzorgcentra vallen ten prooi aan de groei van grote commerciële zorgbedrijven. Hun winsthonger brengt gevolgen met zich mee: er werkt gemiddeld 20% minder personeel, de prijs is 200 euro duurder en ze besparen op essentiële zaken als voedsel, verzorgend materiaal en animatie.

Onze ouderen, die heel hun leven hebben bijgedragen, en het zorgpersoneel, de helden van de coronacrisis, verdienen beter. Wij gaan daarom in debat met diverse gasten over de gevolgen van de commercialisering en het belang van een sterke publieke ouderenzorg.

Journalist Chris De Stoop schreef een aangrijpend verhaal over het drama van coronabesmetting in het rusthuis van zijn moeder. Hij gaat het gesprek aan met Lise Vandecasteele, huisarts GVHV en volksvertegenwoordiger PVDA en de vertegenwoordigers van de vakbonden : Olivier Remy ( ACV PULS) en Frank Hoste ( ACOD LRB).

Play Video