Vacature verantwoordelijke decoratie

ManiFiesta zoekt een deeltijdse verantwoordelijke decoratie

Heb je een creatieve geest én organisatietalent? Heb je ervaring met de productie van brands en decoratie in verschillende praktische toepassingen? Werk je graag samen met externe communicatiebureaus en grafische vormgevers? Zie jezelf een klein ploegje vrijwilligers leiden? Lees dan zeker verder. Misschien ben jij wel de verantwoordelijke decoratie die ManiFiesta zoekt.

Wat is ManiFiesta?

ManiFiesta is het jaarlijks Feest van de Solidariteit in september (www.manifiesta.be). Een weekend lang bouwen aan een wereld zoals hij zou moeten zijn. Een wereld waarin we ons samen inzetten om de alternatieven van de toekomst te bedenken. Wij spreken de taal van solidariteit en diversiteit. De taal van de 99%, niet de taal van het geld. ManiFiesta is een initiatief van Geneeskunde voor het Volk en het magazine Solidair. Wij zijn een 2-talige organisatie: ‘We are one’.

Wat is de uitdaging?

Als verantwoordelijke decoratie ben jij een cruciale schakel bij het uitwerken van een aangepaste decoratie voor ons festival: brainstorm, samenwerking met vormgevers, zoeken naar de geschikte dragers, mee nadenken over “the feel good” op het festivalterrein. Verder regel je het decoratiemateriaal van ontwikkeling tot bestelling en productie. En nadien leidt je de logistieke processen in goede banen: labeling, transport en stockering.

Je ontwikkelt je plannen in samenspraak met de festivaldirecteur. Dit doe je voor de  centrale vormgeving van het festival, maar ook voor bepaalde partners aanwezig op het terrein.

Tijdens de voorbereidingsfase plan je, bestel je, onderhandel je met leveranciers en partners tot alles piekfijn geregeld is. Je bouwt ook een stevige vrijwilligersploeg op voor de montage en demontage. Tijdens het festival zelf heb je alles goed onder controle. Na het festival zorg je voor een correcte financiële en organisatorische afsluiting van jouw deelsector.

Welke vaardigheden en houding verwachten we van jou?

 • Je bent creatief en kan een juiste sfeer neerzetten.
 • Je hebt ervaring met vormgeving (zelf of samenwerking met externe vormgevers) en kan een creatief proces begeleiden.
 • Je hebt ervaring met logistieke procedures (bestellingen, leveringen, inventariseren, opvolgen van een afgesproken budget)
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een kleine vrijwilligersploeg.
 • Je kan planningen opstellen en rapporten afleveren.
 • Je kan goed overweg met een computer en office-programma’s voor het uitvoeren van administratieve taken.

Pluspunten:

 • Je hebt reeds een (vrijwillige) verantwoordelijkheid opgenomen binnen ManiFiesta en/of een ander groot festival of evenement.
 •  Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Frans, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt een rijbewijs.
 • Je weet van aanpakken. Je ziet geen problemen, maar uitdagingen.

Wat hebben we je aan te bieden?

 • Een gevarieerde job in een boeiende omgeving die je zal uitdagen om jezelf te ontplooien.
 • Je zal werken op het nationaal secretariaat van ManiFiesta. Je komt terecht in het hart van een sociaal geëngageerde organisatie. Een organisatie die een spiegelbeeld wil zijn van onze diverse samenleving. Diversiteit bij onze medewerkers op vlak van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond of seksuele geaardheid zien wij als een verrijking.
 • Een contract van 19u voor onbepaalde duur.

Deze functie verantwoordelijke decoratie (19u) is – indien gewenst – ook te combineren met de andere functie als communicatiemedewerker (ook 19u), tot een fulltime contract bij ManiFiesta.

 • Een aantrekkelijk loon, op basis van de barema’s in de non-profitsector.
 • Extralegale voordelen waaronder extra verlofdagen, terugbetaling woon-werkverkeer, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en eindejaarspremie.

Goesting om erin te vliegen? Stuur voor 24 februari 2023 een mailtje naar kathleen.roten@gvhv.be met jouw motivatiebrief en CV. Voor meer vragen over de functieomschrijving kan je terecht bij jan.franssen@manifiesta.be.