Vacature communicatie verantwoordelijke

ManiFiesta zoekt een deeltijdse communicatieverantwoordelijke

Ben jij een goede communicator? Weet je als geen ander dat communicatie maken, teamwork is? Werk je graag samen met externe communicatiebureaus en grafisch vormgevers? Zijn sociale media je tweede natuur? Lees dan zeker verder. Misschien ben jij wel de communicatieverantwoordelijke die ManiFiesta zoekt.

Wat is ManiFiesta?

ManiFiesta is het jaarlijks Feest van de Solidariteit in september (www.manifiesta.be). Een weekend lang bouwen aan een wereld zoals hij zou moeten zijn. Een wereld waarin we ons samen inzetten om de alternatieven van de toekomst te bedenken. Wij spreken de taal van solidariteit en diversiteit! De taal van de 99%, niet de taal van het geld. ManiFiesta is een initiatief van Geneeskunde voor het Volk en maandblad Solidair. Wij zijn een 2-talige organisatie: ‘We are one’.

Wat is de uitdaging?

Als communicatieverantwoordelijke ben jij een cruciale schakel in een keten van copywriters, designers, social media creatives, video editors, … Je kan hen enthousiasmeren en op één lijn krijgen om zo onze communicatie naar een hoger niveau te brengen.

Voor 2023 willen we een ‘opfrissing’ van onze huisstijl en de manier waarop wij overkomen bij het brede publiek. Voor 2024 willen we onze vormgeving volledig vernieuwen. Als communicatieverantwoordelijke leidt dit proces.

Je bent verantwoordelijke voor bepaalde mediacampagnes om ManiFiesta een betere weerklank te geven. Je bewaakt de doelstellingen, denkt mee na over hoe we een campagne uitbouwen. Dit doe je in samenwerking met de directeur van het festival én met vrijwilligers die deze campagne ondersteunen.

Digitaal of print, een kolfje naar je hand: Facebookposts, landingspagina’s, video’s, animaties, affiches, flyers, brieven, merchandising, … Een duidelijke briefing is voor jou genoeg om erin te vliegen.

Welke vaardigheden en houding verwachten we van jou?

 • Je schrijft graag en hebt redactionele skills.
 • Je bent een teamspeler en werkt ook graag samen met vrijwilligers.
 • Je kan verschillende projecten tegelijkertijd opvolgen. En je zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van wat, waar, wanneer iets van hem/haar verwacht wordt.
 • Je kan zelfstandig werken.
 • Je bent resultaatgericht en oplossingsgericht.
 • Je hebt kennis van de tweede landstaal (NED / FR)
 • Je hebt brede ervaring met social media, web, print, …
 • Je hebt ervaring met vormgeving (samenwerking met externe vormgevers) en kan een creatief proces begeleiden.
 • Je beheerst de procedures voor de productie van merchandising, aanmaak flyers en affiches (bestellingen, leveringen, inventariseren, opvolgen van een afgesproken budget).

Pluspunten:

 • Je hebt reeds verantwoordelijkheid opgenomen op vlak van communicatie bij andere organisaties. Je hebt kennis vb. van bewustmakingscampagnes.
 • Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Frans, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je weet van aanpakken. Je ziet geen problemen, maar uitdagingen.
 • Je hebt kennis van videomontage.
 • Je bent actief in het middenveld of in activisme.

Wat hebben we je aan te bieden?

 • Een gevarieerde job in een boeiende omgeving die je zal uitdagen om jezelf te ontplooien.
 • Je zal werken op het nationaal secretariaat van ManiFiesta. Je komt terecht in het hart van een sociaal geëngageerde organisatie. Een dynamische werkomgeving met openheid en dialoog, met de ambitie om professioneel en persoonlijk te groeien via stevige waarden zoals solidariteit.
 • Een contract van 19u voor onbepaalde duur.

Deze functie als communicatieverantwoordelijke (19u) is – indien gewenst – ook te combineren met een andere functie als verantwoordelijke festivaldecoratie (ook 19u), tot een fulltime contract bij ManiFiesta

 • -Een aantrekkelijk loon, op basis van de barema’s in de non-profitsector.
 • -Extralegale voordelen waaronder extra verlofdagen, terugbetaling woon-werkverkeer, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en eindejaarspremie.

Goesting om erin te vliegen? Stuur voor 24 februari 2023 een mailtje naar kathleen.roten@gvhv.be met jouw motivatiebrief en CV. Voor meer vragen over de functieomschrijving kan je terecht bij jan.franssen@manifiesta.be